Μοντάζ - Τι κόσμος είναι αυτός

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Ομάδα Ορθόδοξης Δογματικής Μελέτης (!!!)

Πριν καποιο καιρο, ανακαλυψα ενα ιστοτοπο, που μου προξενησε μεγαλη εντυπωση. Μονο και μονο απο τον τιτλο: Ορθοδοξη Ομαδα Δογματικης Ερευνας. Η ομαδα αυτη προσπαθουσε να μελετησει τις Γραφες, με επιστημονικα κριτιρια. Η διαφορα με τις αλλες παρομοιες μελετες,
ειναι οτι εν προκειμενω προσπαθουν να υποστηριξουν την εγκυροτητα της και οχι να ασκησουν κριτικη! Μου φανηκε παραξενο και γρηγορα ειχα λιωσει στο γελιο!


Αρχικα, λενε κατι ορθο, παραδεχονται τη βαρβαροτητα του χριστιανικου θεου:
Το ότι ο Θεός της Αγάπης διέταξε γενοκτονίες στην εποχή της Παλαιάς Διαθήκης, είναι aναμφισβήτητο. Η Αγία Γραφή το έχει καταγράψει αυτό κατ' επανάληψιν, όπως θα δούμε τη συνέχεια. Αλλά αυτό το γεγονός, είναι ταυτόχρονα κάτι πολύ σκανδαλιστικό για ολλούς ανθρώπους. Μάλιστα τόσο σκανδαλιστικό, που μερικοί σπεύδουν να πουν ότι τα τμήματα αυτά της Αγίας Γραφής που καταγράφουν αυτές τις εντολές του Θεού, είναι δήθεν ψευδή και
πρόσθετα. Όμως όπως μπορεί να διαπιστώσει κάθε συνεπής μελετητής, αυτά τα τμήματα της Αγίας Γραφής είναι πραγματικά και έγκυρα, όπως κάθε τμήμα της, που μας διέσωσε η εκκλησία ως τμήμα του κανόνος της Αγίας Γραφής.
(http://www.oodegr.com/oode/grafi/pd/genoktonies1.htm)

Συνεχιζοντας ομως, προσπαθει να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα, φτανοντας στο σημειο να
ισχυριζεται:

Το ότι ο Θεός δημιούργησε όλο τον κόσμο, και όλη τη ζωή πάνω σε αυτόν, το ότι κάλεσε σε ύπαρξη όλες τις ψυχές που υπάρχουν, οι κατήγοροί Του το παραβλέπουν. Κολλάνε στο ότι ο Θεός αποφάσισε ότι κάποια έθνη θα ήταν καλύτερα να έπαυαν να υπάρχουν! Η εξολόθρευση χιλιάδων ανθρώπων ΕΠΕΙΔΗ ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ, θεωρείται απόδειξη κακίας του Θεού. Η
δημιουργία δισεκατομμυρίων ανθρώπων, και κάθε ζωής, (ακόμα και αυτών των ενόχων που
εκτελέσθηκαν), η δημιουργία όλου του σύμπαντος, δεν είναι απόδειξη καλοσύνης και αγάπης;

(http://www.oodegr.com/oode/grafi/pd/genoktonies1.htm)

Οταν ενας θεος πραττει γενοκτονιες, οχι βεβαια, δεν ειναι καλος και δεν δειχνει αγαπη ουτε καλοσυνη!!! Τι αλλο θα ακουσουμε, θα τρελαθουμε στο τελος με αυτους τους θρησκοληπτους! Αν ειναι δυνατον να θεωρουμε ως 'θεο της αγαπης' ενα θεο που θρασυτατα σκοτωνει οποιον γουσταρει, χωρις να συγχωρει. Ποιος εισαι ρε φιλε, ο Τσακ Νορις; Δηλαδη, ουτε συγχωρεση υπαρχει απο πλευρας του χριστινικου θεου.

Τελικα, τι καλυτερο εχει ο χριστιανικος απο τον μουσουλμανικο θεο; Ακουμε συνεχως τους παπαδες να χρησιμοποιουν ως επιχειρημα την 'αγαπη' εναντι της εξωθησης στη βια του μουσουλμανικου θεου. Οι ιδιες οι γραφες καταριπτουν αυτο το επιχειρημα.

Ο χριστιανικος θεος (που φυσικα δεν υπαρχει), συμφωνα παντα με την 'Αγια' Γραφη, ειναι ενας αιμοδιψης, καταστροφικος, εκδικιτικος θεος. Αυτο ειναι το παραδειγμα προς μιμηση που πρεπει ολοι οι ορθοδοξοι χριστιανοι να εχουν;

Και που ειναι ολα αυτα τα κειμενα κρυμμενα, ωστε να μην τα μαθαινουμε στο σχολειο, αλλα αντι αυτων να εχουμε τιτλους βιβλιων λυκειου, του μαθηματος 'θρησκευτικα (που δεν ειναι θρησκευτικα αλλά χριστιανικα), 'Ο Ιησους ειναι η αληθεια'. Τετοια πλυση εγκεφαλου μας κανουν εδω και χρονια! Τι αλλο θα μπορουσε να περιμενει κανεις απο ενα υπουργειο που ονομαζεται 'υπουργειο παιδειας και θρησκευματων'.
Φυσικα, θεος δεν υπαρχει, αυτες οι γενοκτονιες εγιναν απο ανθρωπους οι οποιοι, λεγοντας οτι δεχονται εντολες απο τον θεο, επρατταν οπως τους βολευε, εξυπηρετουσαν τα συμφεροντα τους. Και εμεις, 2 χιλιετιες μετα, αντι να το καταλαβαινουμε και να το καταδικαζουμε, θεωρουμε θεοπνευστα βιβλια αυτα που περιεχουν ολες αυτες τις υπουλες ενεργειες!

Τελος παντων, οποιος θελει να γελασει, ας επισκευτει τη σελιδα-ανεκδοτο!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

min to psaxeis uparxoun polloi ili8ioi ston kosmo. ti allo 8a akousoume re pousti mou. eleos! einai gia gelio k gia klamata. autoi einai ikanoi na mas afanisoun olous sto onoma tou 8eou kai to xeirotero einai oti merika zwa ta pisteoun auta. re pou pame re??? ti psuxakies einai autoi

G-man είπε...

ετσι ειναι...αστα να πανε, θα τρελαθουμε εντελως

Ανώνυμος είπε...

μην ανησυχεις γιατι δεν προκειται να βρεις ποτε τον θεο οπως τον θελεις εσυ.δεν υπαρχει για σενα που λατρευεις τον εαυτουλη σου.καποτε θα τον αναζητησεις ομως .ολοι τον αναζητουν.

G-man είπε...

Προτιμώ να μάχομαι για να κάνω τη ζωή μου και την ζωή των συνανθρώπων μου καλύτερη, από το να ψάχνω τρόπους να αποφύγω την σκληρή, δυστυχώς, πραγματικότητα.