Μοντάζ - Τι κόσμος είναι αυτός

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Κουλόγλου - Έμμεση λογοκρισία στην ΕΡΤ

Άρθρο της καθημερινής

Την λήξη της συνεργασίας της με τον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ ΑΕ. Στην ανακοίνωση, η ΕΡΤ αναφέρει ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές «Θεματική Βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα» και ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία τους.

Με επιστολή του ο δημοσιογράφος, γνωστοποίησε το περιεχόμενο άλλης επιστολής που είχε αποστείλει προς τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης της ΕΡΤ Δημήτρη Γόντικα στις 9/5. Στην επιστολή του μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι: «Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω».

Ο ΣΥΝ, με ανακοίνωσή του κατήγγειλε: «Την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ και το καθεστώς λογοκρισίας και φίμωσης που επιχειρείται να επιβληθεί και ζητάει την ανάκληση της απόφασης και τη συνέχεια των εν λόγω εκπομπών».

Στον Στ. Κούλογλου απάντησε με νέα ανακοίνωση ο Δ. Γόντικας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Ήδη ο πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε κ Χρήστος Παναγόπουλος στην συνάντηση που είχαμε οι τρεις μας την 12η Μαΐου 2008 σας ενημέρωσα ότι η ΕΡΤ δεν προτίθεται να εντάξει εκ νέου στο πρόγραμμά της τις εκπομπές «Θεματική βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», καθώς η Διοίκηση της Εταιρείας θεωρεί ότι οι ανωτέρω εκπομπές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους».

Γνωστο μεν οτι στα κρατικα καναλια διαχεονται με εντελως ατεχνο τροπο η κυβερνητικες εντολες, αλλα η ενεργεια αυτη ξεπερναει καθε οριο. Να αντιδρασουμε με καθε διαθεσιμο μεσο ολοι μας στελνοντας τουλαχιστον ενα e-mail διαμαρτυριας στην ΕΡΤ για το θεμα.
keep@ert.gr η διευθυνση (αυτην βρηκα στο site τους, δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι η αρμοδια)

Ενημερωστε ολους τους φιλους και γνωστους σας.

1 σχόλια:

G-man είπε...

http://www.petitiononline.com/RWF1/petition.html
Η παραπανω διευθυνση για υπογραφη ψηφισματος με σκοπο τη διαμαρτυρια για τη διακοπη της εκπομπης